Over mij

Sonja Lingen

Opleiding
Bijna iedere biografie van een kunstenaar begint met wat voor kunstopleiding ze hebben gevolgd en waar. Bij mij dus niet.
Ik schilder intuïtief , heb mezelf alles aangeleerd en leer nog steeds. Toen ik nog een kind was heb ik ooit een tekencursus gedaan maar dat is alles.

Oorsprong
Opgegroeid op het water, ik kon niet altijd buiten spelen, begon ik al vrij jong met tekenen en schilderen. Dit ging me altijd vrij goed af.
Heel mijn leven ben ik eigenlijk wel blijven tekenen en schilderen. De ene periode wat meer dan de andere, maar toch wel zeer regelmatig. Het moest alleen altijd een doel hebben. Zo schilderde ik regelmatig voor familie en vrienden, muurschilderingen voor de kinderen en bedjes voor de neefjes, om maar een paar voorbeelden te geven.

Nu
Tijdens mijn herstel van een gebarsten aneurysma en het tien maanden wachten op een operatie aan een andere ader, heb ik het schilderen weer serieus opgepakt.
Het schilderen zorgde ervoor dat ik even ergens anders aan kon denken, ergens anders op kon focussen. Ondanks dat dit een inspanning was kalmeerde het me enorm.
Toen ik het aan anderen ging tonen en het ook nog goed gevonden werd, heeft het me weer geholpen om weer vertrouwen in mezelf te krijgen. Het gaf me een sterk gevoel.
Het schilderen heeft dus een grote positieve bijdrage geleverd aan mijn herstel. Hierdoor is het nu een dagelijks onderdeel van mijn leven geworden. “Mijn tijd”.

Mijn schilderen
Ik schilder wat er in mijn hoofd zit en van foto’s, maar dan wel op mijn manier, in acryl.
Ik laat het beeld een beetje “sudderen” in mijn hoofd tot het idee er uit komt en dan zet ik het op het doek.
Houdt u van mijn manier van schilderen en wilt u uw foto door mij laten schilderen?
Stuur mij uw idee met zoveel mogelijk informatie naar sonjalingenart@gmail.com en u ontvangt van mij vrijblijvend de mogelijkheden en prijsopgave.
Bent u geïnteresseerd in 1 van mijn werken?
Neem dan contact met me op via sonjalingenart@gmail.com