Over mij

Sonja Lingen

1265367_638508579504232_302879993_o 2

Opleiding

Bijna iedere biografie van een kunstenaar begint met wat voor kunstopleiding ze hebben gevolgd en waar. Bij mij dus niet.
Ik schilder intuïtief , heb mezelf alles aangeleerd en leer nog steeds. Toen ik nog een kind was heb ik ooit een tekencursus gedaan maar dat is alles.

Oorsprong

Opgegroeid op het water, ik kon niet altijd buiten spelen, begon ik al vrij jong met tekenen en schilderen. Dit ging me altijd vrij goed af.
Heel mijn leven ben ik eigenlijk wel blijven tekenen en schilderen. De ene periode wat meer dan de andere, maar toch wel zeer regelmatig. Het moest alleen altijd een doel hebben. Zo schilderde ik regelmatig voor familie en vrienden, muurschilderingen voor de kinderen en bedjes voor de neefjes, om maar een paar voorbeelden te geven.

kinderledikantkinderledikantmuurschilderingmuurschildering

Nu

Tijdens mijn herstel van een gebarsten aneurysma en het tien maanden wachten op een operatie aan een andere ader, heb ik het schilderen weer serieus opgepakt.
Het schilderen zorgde ervoor dat ik even ergens anders aan kon denken, ergens anders op kon focussen. Ondanks dat dit een inspanning was kalmeerde het me enorm.
Toen ik het aan anderen ging tonen en het ook nog goed gevonden werd, heeft het me weer geholpen om weer vertrouwen in mezelf te krijgen. Het gaf me een sterk gevoel.
Het schilderen heeft dus een grote positieve bijdrage geleverd aan mijn herstel. Hierdoor is het nu een bijna dagelijks onderdeel van mijn leven geworden. “Mijn tijd”.

dahlia  Aika  Joris

Mijn schilderen

Ik schilder wat er in mijn hoofd zit en van foto’s, maar dan wel op mijn manier, in acryl.
Ik laat het beeld een beetje “sudderen” in mijn hoofd tot het idee er uit komt en dan zet ik het op het doek.

Houdt u van mijn manier  van schilderen en wilt u uw foto door mij laten schilderen?

Stuur mij uw idee met zoveel mogelijk informatie naar sonjalingenart@gmail.com en u ontvangt van mij vrijblijvend de mogelijkheden en prijsopgave.

Bent u geïnteresseerd in 1 van mijn werken?

Neem dan contact met me op via sonjalingenart@gmail.com

One Response to “Over mij”

  1. Herma Schouten

    prachtige schilderijen en tekeningen Sonja. Je had me ooit een foto laten zien van een schip dat je aan het schilderen was, maar ik zie hier dat je ook veel andere dingen maak. mijn complimenten
    groet Herma

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: